Mandelbløtkake uten sukker og gluten

Til farsdag i år har vi laget en kake som er både sukker og glutenfri. Barna har har vært med å pyntet ;D



 

Sukkerbrød

6 eggehviter
1 1/2 dl sukrin
200 gram malte mandler
4 ss glutenfri lys melblanding
6 eggeplommer

Sett ovnen på 160 grader. Pisk marengs stiv av eggehviter og sukrin. Pass på å ikke få en dråpe eggeplomme med.

.

Det er luften i marengsen som hever kaken. Pisk eggeplommene til tynn kremkonsistens.

Vend forsikrig eggeplommer, malte mandler og melblandingen i marengsen. Hell røren i en godt smurt form. 21 centimeter i diameter. Stekes i 35-40 minutter.


 

Lemon curd

Jeg synes det er veldig godt med lemon curd sammen med krem mellom lagene i kaken.

4 eggeplommer
100 gram sukrin
1 ts vaniljesukker
saft av 4 sitroner eller sitronsaft ca 1,5 dl
80 gram smør
 

Gul krem

Alt kokes forsiktig 5-10 minutter til det tykkner. Rør godt med visp så det ikke klumper seg. Ta kjelen av platen og rør inn smøret. Tips: Del smøret i terninger og ta litt om gangen. 

Fyll

5 dl kremfløte
2 ss sukrin
Lemoncurd
Smeltet sjokolade
Banan
Pynt med bringebær og blåbær

 

 

3 kommentarer

lisarorvik

13.11.2016 kl.10:54

Dette aå godt ut :) (Har forresten ukens blogg, bli gjerne med)

Pernille

13.11.2016 kl.11:11

Mmm, den så utrolig god ut :)

Victoria Larsen

13.11.2016 kl.11:20

Ser god ut! :D

Skriv en ny kommentar

hits